Netanyahu neemt Jezus gelovige Jood aan

0
95
Het kantoor van premier Benjamin Netanyahu kwam deze week in het nieuws door Chananya Naftali aan te nemen als zijn nieuwe plaatsvervangende media-adviseur. Hij is al jarenlang een bekende pro-Israël YouTube-blogger.

Israel Today heeft ook vaak informatie en video’s van Naftali gepubliceerd. Wat hem voor veel Israëli’s tot een controversiële persoonlijkheid maakt, is zijn onbevreesde geloof in Yeshua (Jezus). We vermijden het, Naftali een ‘Messiasbelijdende Jood’ te noemen, omdat hij in een eerdere video ontkende tot een bepaalde denominatie te behoren en in plaats daarvan verklaarde dat hij ‘gewoon een normale man is die zijn eigen beslissing heeft genomen om Jezus te volgen.’

Het is heel symbolisch voor het groeiende aantal Israëlische gelovigen in Yeshua dat Naftali door het bureau van de minister-president werd ingehuurd, hoewel hij zo openlijk over zijn geloof spreekt.

Netanyahu’s adviseur voor sociale media, Topaz Luk, vertelde aan de Jerusalem Post dat Naftali een ‘Superster’ is die veel te bieden heeft voor het vertegenwoordigen van de belangen van Israël.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)