PA financiert terroristen

0
100
David Friedman (foto), de Amerikaanse ambassadeur in Israël, heeft na de aanslag van maandagavond, waarbij de 35 jaar oude rabbi Raziel Shevach werd doodgeschoten, de Palestijnse Autoriteit met de sterkste bewoordingen aangevallen.

Op zijn Twitter-account schreef Friedman: ‘Hamas prijst de moordenaars en de wetten van de Palestijnse Autoriteit belonen hen financieel. Vraag je niet meer af, waarom er geen vrede is’.

Zoveel betaalt de Palestijnse Autoriteit aan een terrorist
Het Israëlische ministerie van Defensie heeft de bedragen gepubliceerd die de Palestijnse Autoriteit maandelijks betaalt aan terroristen die gevangenisstraffen uitzitten in Israëlische gevangenissen. De website van het dagblad Ynet publiceerde de lijst met bedragen.

De hoogte van het ‘salaris’ hangt af van diverse punten, bijvoorbeeld de lengte van de gevangenisstraf, of de terrorist getrouwd is en het aantal kinderen. Het meest verdient een terrorist die minstens 20 jaar in de gevangenis moet doorbrengen. Als het een terrorist met het Israëlische staatsburgerschap is die in Jeruzalem woont, dan krijgt hij nog 800 shekel (200 euro) extra.

Vorig jaar zou de Palestijnse Autoriteit meer dan 550 miljoen shekel (134 miljoen euro) hebben betaald aan de gevangen terroristen, ook aan degenen die al zijn vrijgelaten uit de gevangenis. De Palestijnse Autoriteit betaalde meer dan 687 miljoen shekel (167 miljoen euro) aan de families van zelfmoordterroristen. Die betalingen vormen ongeveer 7 procent van de totale jaarlijkse begroting van de Palestijnse Autoriteit.

Een terrorist ontvangt maandelijks de volgende geldbedragen:
♦ Bij een gevangenisstraf van 3-5 jaar – ₪ 2000 (€ 500),
♦ Bij een gevangenisstraf van 20-35 jaar – ₪ 10.000 (€ 2500),
♦ Een getrouwde terrorist – ₪ 300 (€ 75) extra,
♦ Terrorist met kinderen – ₪ 50 (€ 12,50) extra per kind,
♦ Terreur uit Jeruzalem – ₪ 300 (€ 75) extra,
♦ Israëlische terrorist – ₪ 500 (€ 125) extra.

Minister van Defensie Avigdor Lieberman lichtte de cijfers toe:’De Palestijnse Autoriteit betaalt meer dan een miljard shekel (250 miljoen euro) per jaar aan de terroristen en hun families. Daarmee ondersteunt het de terreur. Op het moment dat de hoogte van de betalingen afhankelijk is van de ernst van de misdaden en de hoogte van de gevangenisstraf, gaat het om financiering van terreur tegen de burgers van Israël. Niets bewijst meer dat de Palestijnse Autoriteit het terrorisme steunt. Het is onze plicht hier een einde aan te maken’.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)