Pesachoffer ceremonie dit jaar bij Tempelberg

0
71
Religieuze Joodse facties zeggen dat ze steeds dichter bij de realisatie van de Derde Tempel in Jeruzalem komen. Het meest recente bewijs hiervan is de op zondag verleende toestemming van de politie om een Pesachoffer ceremonie te houden op slechts tientallen meters van de plaats waar ooit de Tweede Tempel stond.

Afbeelding: Priesters laten zilveren trompetten klinken bij het Pesachoffer in 2015, dat werd gehouden in de wijk Kiryat Moshe in West-Jeruzalem, op enkele kilometers afstand van de Tempelberg. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Religieuze groepen houden al jaren openbare Pesachoffers, in overeenstemming met de Bijbelse richtlijnen (Leviticus 23). Maar nooit eerder hebben ze toestemming gekregen om de ceremonie zo dicht bij de Tempelberg te houden, die volgens de moslims hun eigen berg is, zelfs als ze ontkennen dat de heilige plaats enige religieuze of historische betekenis voor het Joodse volk heeft.

Vorig jaar werd het Pesachoffer gebracht op de binnenplaats van de nabijgelegen Choerva Synagoge in de Joodse wijk van de oude stad van Jeruzalem, zo’n 450 meter van de Tempelberg. Dit jaar zal het plaatsvinden in het Davidson Center, een archeologisch park gelegen aan de zuidelijke voet van het heilige plateau, en net onder de Al Aqsa moskee.

Lees ook het artikel ‘De Heer Jezus en de Islam’.