Poetin probeert de Joden de schuld te geven

0
62
Te midden van een lopend onderzoek naar mogelijke Russische inmenging bij de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, zei de Russische president Vladimir Poetin dat het hem ‘niets kon schelen’.

Onlangs heeft de speciale aanklager van de Verenigde Staten, Robert Mueller, een reeks tenlasteleggingen in deze zaak uitgesproken, de meeste aan Russische onderdanen en bedrijven.

Poetin benadrukte vorige vrijdag voor NBC News dat deze personen, als ze inderdaad schuldig zijn,’de belangen van de Russische staat niet vertegenwoordigen’. Want, zei hij, ‘ze zouden Oekraïners, Tataren, Joden kunnen zijn, alleen met Russisch staatsburgerschap’.

Israëlische functionarissen waren woedend. Het Knessetlid Ksenia Svetlova (Zionistische Unie), geboren in Moskou, schreef in The Jerusalem Post: ‘Misschien bemoeiden de Joden zich met de Amerikaanse verkiezingen, misschien controleren de Joden de wereld, misschien hebben Joden de Joden in Polen vermoord. Voor al die aantijgingen is er één oorsprong: jodenhaat. Ik verwacht van de Israëlische regering dat zij zich krachtig uitspreekt tegen deze serieuze opmerkingen van de Russische president. Als Israël de Joden niet zal verdedigen, zal niemand dat in zijn plaats doen’.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)