Speelt Trump rol bij bouw derde Tempel?

0
72
De onverdeelde steun van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Joodse Staat en zijn openlijke erkenning van Jeruzalem als hoofdstad hebben veel Israëliërs enthousiast gemaakt. Zijn positieve houding ten opzichte van Israël lijkt bijna onlogisch, vooral na decennia van meer vijandige trends.

Een prominente Israëlische rabbijn, Yosef Berger, gelooft dat de reden voor deze ongekende verschuiving is dat Trump een grote rol zal spelen bij de bouw van de Derde Tempel en de komst van de Messias. Yosef Berger is de zoon van een alom geprezen chassidische leider en hij heeft de zorg voor het graf van koning David op de berg Zion.

Sprekend met Breaking Israel News citeerde Rabbi Berger een middeleeuwse rabbijnse bron, die voorspelde dat terwijl de eerste twee tempels werden gebouwd door Israël, de derde zou worden gebouwd door de ‘nakomelingen van Edom’, een zin die in sommige latere rabbijnse literatuur een eufemisme is voor de christelijke wereld.

Dat is zodat de christenen, en de oude volken die zij in de gedachtewereld van de rabbijnen zijn gaan vertegenwoordigen, genoegdoening kunnen geven voor de duizenden jaren van wangedrag jegens de kinderen van Israël.

Rabbi Berger legde uit: ‘Geen enkele leider in de geschiedenis heeft Jeruzalem erkend als de hoofdstad van de Joden en Israël. [Trump] heeft al een groot tikkoen (herstel) voor de christenen gecreëerd door zijn ongekende relatie met Jeruzalem. Trump is de vertegenwoordiger van Edom die die uiteindelijke historische genoegdoening voor zijn hele natie zal uitvoeren door de tempel te bouwen.’

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)