Wandel even door de derde tempel

0
112
Joden over de hele wereld treuren nog steeds over de verwoesting van de twee Heilige Tempels in Jeruzalem. Ze bidden voor de bouw van de derde tempel.

Het ‘Temple Institute’ heeft echter meer gedaan dan bidden. Zij hebben een driedimensionaal ontwerp gemaakt van de toekomstige tempel, waarbij de modernste technieken en materialen gebruikt zijn.

In een levendige drie minuten video kunnen bezoekers door de tempel wandelen. Die video is gebaseerd op zeer gedetailleerde bouwplannen, die direct uitgevoerd zouden kunnen worden.

Rabbi Chaim Richman, internationaal directeur van het ‘Temple Institute’ zei dat het doel van hun organisatie is om Joden te onderwijzen over de centrale plaats, die de Tempel inneemt in het Judaïsme, ook na tweeduizend jaar zonder tempel. “Een derde deel van alle opdrachten in de Thora hebben te maken met het bouwen van en de dienst in de tempel. Wij treuren niet alleen over de verwoesting van de twee eerste tempels, maar ook over ons onvermogen een derde deel van de Thora te vervullen. De laatste dertig jaar heeft het ‘Temple Institute’ alles gedaan wat in haar vermogen lag om plannen te maken voor de derde Tempel. Nu is de eerste stap dus genomen. In plaats van treuren komen wij nu in actie.”