Een Christelijke kijk op vluchtelingenopvang in Houten

0
99
De vluchtelingenproblematiek raakt ons allemaal. Nu er kortdurende crisisnoodopvang geboden wordt aan zo’n 175 vluchtelingen in Houten, komt het erg dicht bij huis voor veel inwoners van Houten. Dat is niet altijd gemakkelijk, want er is ook angst. Een Christelijke kijk op de opvang van vluchtelingen daagt ons uit om wat te doen. Drie voorgangers uit Houtense geloofsgemeenschappen hierover aan het woord.

Mooi hoe de kerken in Houten de afgelopen dagen de noodopvang hebben ondersteund. Graag biedt Stichting Present in Houten de Houtenaren de mogelijkheden om ook na morgen een bijdrage te leveren aan Houten. Vluchtelingen met een status die hier zullen komen wonen kunnen extra hulp gebruiken.

De laatste woorden van Meike Hettinga spreken erg aan. ‘Maar ook gastvrij kunnen zijn naar elkaar toe.’ En de mensen die in Houten wonen en hier en daar wat extra hulp kunnen gebruiken.

Dus kan je iets betekenen voor een ander, alleen of met een groepje, meld je aan en we proberen alle opruimers, behangers, tuinierders, laminaatvloerleggers, high-tea makers, wandelaars, sporters, schilders etc etc in te zetten op dat moment wanneer het jou uit komt. DOE MEE!

‘Wij geloven in een stad waar mensen er voor elkaar zijn.’

Website http://stichtingpresent.nl/houten