Evangelische kerk Staphorst heet nu Empower

0
101
De evangelische gemeente Bethel in Staphorst (Ebbinge Wubbenlaan 41B) heet nu (juni 2017) Empower Church. Burgemeester T. Segers onthulde het nieuwe logo van de kerk, die er een zaal met 600 zitplaatsen bij wil bouwen. De gemeente, waar overigens op zondag nu honderd mensen komen, maakt deel uit van het Hillsong netwerk.

De gemeente deelt een gebouw met de hervormde kerk De Rank en beide zijn bezig het bestemmingsplan aangepast te krijgen. Bethel werd in de jaren tachtig gesticht en sindsdien geleid door Dries en Wil van Oostenbrugge, die drie jaar geleden als pastores stopten. Dochter Daniëlle en haar man Johan van Oosten namen het stokje over, maar brachten de nodige veranderingen aan als voorgangers. In hun ogen had de gemeente teveel het karakter van een traditionele kerk. Zij zeggen nu zich meer naar buiten te willen richten, eigentijdse muziek te laten klinken en ‘bemoedigende boodschappen’ te lanceren.

De veranderingen hadden overigens ook tot gevolg dat mensen wegliepen, omdat zij zich niet konden vinden in de sfeer van de nieuwe liturgie.