Workshop ‘Werken met pastelkrijt’

0
226
Pastelkrijt, soft pastels in het Engels (er zijn ook oliepastels), is fantastisch materiaal om hele mooie schilderingen mee te maken. Zonder water of olie, maar direct pigment op papier, van heel precies tot expressief, en nog goed corrigeerbaar. Werken met pastels is gewoon een feest.

Pastel is zachte krijtsoort op basis van kaolien (porseleinaarde) en pigment. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk eerder als schilderij dan tekening. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bevatten de pastelassortimenten ook zeer felle kleuren.

De workshop wordt geleid door Roel Ottow, die ook illustraties maakt voor Uitdaging.
Vrijdag 19 januari 13.30 – 16.30 u.
Talens Experience Centre, Sophialaan 46, 7311 PD Apeldoorn ,
tel. 055 – 5274778
Voor meer info: https://www.royaltalensexperience.nl/workshops/

Voor de workshops bij Talens geldt: ze kunnen voor 20,- meer uitgebreid worden met een lunch en vooraf een rondleiding in de Talens fabriek.

Nog twee workshops
Vrijdag 16 februari Workshop ‘Ecoline’
Deze is al volgeboekt, maar een nieuwe workshop ‘ecoline’ staat in de planning voor april.

Vrijdag 16 maart Workshop ‘Illustreren’
Zelf een beeld maken naar aanleiding van een tekst, om zo de tekst te verluchtigen of mensen te prikkelen in de tekst te duiken, hoe doe je dat? Waar let je op? Welk materiaal past het beste, en hoe maak je een spannende compositie. Compositie, materiaal- en kleurgebruik, uitdrukkingen en nog meer is wat de zeggingskracht bepaalt. Daar gaan we in de workshop ‘illustreren’ dieper op in. Bij de workshop kunnen we dan nadenken over en werken aan illustraties bij een gedicht of wellicht een zelf bedacht kinderboek.

Ontmoeting
Naar aanleiding van de grote expositie van zijn werk in de Fonteinkerk zal Roel Ottow DV. 26 januari daarover spreken aan de hand van het thema ‘Schuren en Scheppen’. Vanzelfsprekend is er ruimte voor een lach, overpeinzingen en vragen. Van harte welkom!

vrijdag 26 januari 20.00 u.; inloop vanaf 19.30 u.
Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2-4, Amersfoort
Entree: vrijwillige bijdrage
Voor meer informatie: Roeleke de Witte, vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl