Annemarie Biljard nieuwe presentator GNR

0
85
Met de nieuwe presentator Annemarie Biljard (39) start het ochtendprogramma ‘De Nieuwe Morgen’ bij Groot Nieuws Radio van maandag 26 september af een uur eerder, namelijk om 06.00 uur. Het programma is elke werkdag te beluisteren. Op vrijdag zal Lukas Kramer ´De Nieuwe Morgen´ presenteren. Naast het nieuws van de ochtend is er ook ruimte voor geloofsopbouw door middel van korte overdenkingen.

De twee presentatoren volgen Hanno Janse op die het programma 3,5 jaar presenteerde, maar sinds 1 augustus eindredacteur is. “Annemarie is ervaren journaliste en een uitstekende radiomaker”, zegt hij. “Sowieso word ik heel enthousiast van het feit dat we een extra vrouwenstem toe kunnen voegen aan het geluid van Groot Nieuws Radio.”

Biljard zegt zin te hebben in haar nieuwe baan als ochtendpresentator. “Groot Nieuws Radio is voor mij dé manier om mijn passie voor radio te combineren met mijn passie voor God”, zegt ze. “Ik denk dat er geen ander radiostation in Nederland is waar dat zo duidelijk kan als hier. Het is bijzonder dat we als christenen vanuit verschillende achtergronden in gesprek kunnen gaan over ons geloof.”

In het verleden werkte zij voor de regionale omroep RTV Utrecht en het tv-programma ‘Netwerk’ van de EO. Lukas Kramer (25) is al regelmatig te horen als presentator op Groot Nieuws Radio. Hij combineert de presentatie van De Nieuwe Morgen met zijn werk als webmaster. Het ochtendprogramma De Nieuwe Morgen duurt elke werkdag tot 09.00 uur.