Arco van Wessel nieuwe directeur de Passie Utrecht

0
141
Arco van Wessel wordt per 1 maart 2019 de nieuwe directeur van de Passie in Utrecht. Hij volgt Dick Both op die per 1 januari afscheid neemt. Arco is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van ZOA, een christelijke hulporganisatie voor noodhulp en wederopbouw.

Ervaren leider
De Passie is blij met de komst van Arco van Wessel. Gerard Toonen, bestuurder bij de Passie: “Ik ben dankbaar dat Arco de nieuwe directeur van de Passie Utrecht wordt. Hij is een ervaren leider die met visie, betrokkenheid en bevlogenheid de Passie Utrecht kan leiden en een positieve bijdrage kan leveren aan evangelisch Bijbelgetrouw onderwijs. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Bijbelgetrouw onderwijs
Arco van Wessel is 47 jaar en bestuurder/directeur Programma’s bij hulporganisatie ZOA. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van programma’s, waaronder onderwijsprojecten. Arco over zijn benoeming bij de Passie: “Ik kijk ernaar uit om leiding te geven aan de Passie Utrecht. Ik ben ervan overtuigd dat Bijbelgetrouw onderwijs door betrokken christendocenten een levensveranderende invloed kan hebben op het leven van scholieren. Daar wil ik graag, samen met medewerkers en ouders, mijn bijdrage aan leveren.”

Aderlating
Voor ZOA is het vertrek van Arco van Wessel een aderlating, zegt collega-directeur Chris Lukkien. “Sinds ik hier aantrad begin 2017 hebben we nauw samengewerkt. We vormen een tandem. Arco werkt ruim zes jaar bij ZOA en weet precies wat we doen en gedaan hebben in de zestien landen waar we werken.” Op korte termijn zal de Raad van Toezicht van ZOA zich buigen over de opvolging van Arco bij ZOA.

Over de Passie
De Passie Utrecht is een school voor evangelisch bijbelgetrouw onderwijs. De school heeft ongeveer 940 leerlingen en circa 90 medewerkers. De Passie heeft scholen in Rotterdam, Wierden en Utrecht met in totaal ongeveer 2250 leerlingen en circa 250 medewerkers. Per 1 januari 2019 maakt de Rots in Ede ook deel uit van de Passie. De Rots heeft 262 leerlingen en circa 28 medewerkers.

Bron: ZOA