Bekende theoloog dr. Sproul overleden

0
110
De bekende gereformeerde auteur, voorganger en stichter en voorzitter van Ligonier Ministries dr. R.C. Sproul is donderdag in een ziekenhuis in Florida op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was twaalf dagen in het ziekenhuis verpleegd wegens een longziekte die door griep was verergerd.

Ligonier Ministries, lid van de koepel van christelijke omroepen NRB, is een international christelijk opleidingsinstituut bij Orlando, Florida. “Deze geliefde leraar is nu bij Degene Die hem lief had en we zijn blij voor dr, Sproul en rouwen met degenen die hem missen”,  zegt NRB-president en CEO Dr. Jerry A. Johnson. “Meer dan vijf decennia heeft de Heer  dr. Sproul gebruikt om de het leven veranderende waarheden van het Bijbelgetrouwe christendom te verspreiden en mensen de genade van de Heer en kennis over Hem te belichten. Dr.Sproul heeft ontelbare levens beïnvloed, van vragende sceptici tot groeiende christenen. Daarom danken wij vandaag God voor zijn leven en bediening.”

Sproul was ook het gezicht van het Reformation Bible College. Zijn radioprogramma “Renewing Your Mind with Dr. R.C. Sproul,” werd via honderden stations in de VS uitgezonden en wereldwijd in meer dan veertig landen. Hij maakte meer dan driehonderd series lezingen en ruim 80 video series over onderwerpen als  de geschiedenis van de filosofie, theologie, Bijbelstudie, apologie en christelijk leven. Ook schreef hij meer dan 90 boeken. Waaronder ‘De heiligheid van God;, ‘Geloof alleen’ en “Iedereen is een theoloog’. Hij promoveerde onder meer aan de Universiteit van Amsterdam, maar ook aan Westminster College, Pittsburg Theological Seminary en Whitefield Theological Seminary. Gedurende zijn academische loopbaan gaf hij les aan diverse colleges, waaronder het Reformed Theological Seminary in Orlando en Jackson, Mississippi.