Charismatische leiders na dood Billy Graham

0
58
Charismatische christenen behoorden tot de eersten die reageerden op het overlijden van Billy Graham en zeiden dat hij een van degenen was die het meeste invloed had op het moderne Christendom.  Dat meldt Charisma News in de USA. Vooral via sociale media uitten zij hun medeleven.

Steve Strang, stichter en directeur van Charisma Media, zei dat heel de christelijke gemeenschap rouwt om het heengaan van de grootste evangelische prediker van de laatste eeuw. “Wij danken God voor zijn leven en invloed, die wordt voorgezet via zijn kinderen en de organisaties die hij stichtte. Hij predikte dan Amerika God nodig heeft en dat is vandaag meer dan ooit waar”, schreef hij.

Leven veranderd
Alveda King, evangelist en stichter van de organisatie ‘Priests for Life’ zei dat Graham van de aarde is vertrokken om des strijders loon te ontvangen en miljoenen heeft bereikt met het Evangelie van Christus gedurende zijn leven op aarde. Hij zegt dat zijn leven, toen hij als jonge freelance journalist Billy Graham interviewde, voorgoed is veranderd. Graham bad voor hem. Hij herinnert er aan dat die samen met Martin Luther King sprak tijdens de campagne in New York in de vijftiger jaren.

De auteur Michael Brown zegt dat het verlies van ‘deze man van God’ de mensheid herinnert aan de rol die hij speelde voor deze generatie. “We hebben meer leiders als hij nodig, die bekend zijn om hun prediking van Jezus, persoonlijke integriteit en gerespecteerd door heel het land. Wat een geweldige man en ongelooflijke erfenis.”

Joyce Meyer
Joyce Meyer schreef bedroefd te zijn toen zij het nieuws over het heengaan van Graham horde, maar blij is omdat hij naar de hemel ging. “Een grote Godsman”, noemt ook zij hem, met een enorme invloed in de wereld. “Zijn liefde voor mensen en zijn integriteit heeft grote invloed op mijn leven en dat van vele anderen gehad.”

Volgens auteur en commentator Lee Grady verstond Graham de kunst om de boodschap van het Evangelie eenvoudig uit te leggen aan miljoenen. “Dank God dat wij nog zijn boeken en opnamen hebben. “Ik zal nooit vergeten dat ik als jongen naar een Billy Graham campagne in Montgomery, Alabama, ging. Mijn opa kwam in die bijeenkomst tot een geloofsbelijdenis.”

Alle geestelijke leiders uit het charismatische deel van het christelijke erf noemden Graham volgens Charisma News een invloedrijke en veel vrucht dragende evangelist.