Don Ceder lid Raad van Toezicht Tear

0
190
Het Amsterdamse raadslid voor de ChristenUnie mr. Don Ceder is lid geworden van de Raad van Toezicht van Tear. Dat is het orgaan dat erop toeziet dat de ontwikkelingsorganisatie doelstellingen haalt en efficiënt en effectief omspringt met de te besteden middelen. Als advocaat brengt hij juridische expertise met zich mee, daarnaast heeft hij veel ervaring met de missie van Tear: het uitbannen van armoede en onrecht.
  
Don Ceder groeide op in de Bijlmer, waar hij veel onrecht zag. Het viel hem vooral op hoe mensen in de financiële problemen raakten door verhoogde en bijkomende kosten van bijvoorbeeld incassobureaus en de overheid. Mede daarom besloot hij rechten te gaan studeren.

Advocaat
Na zijn studie startte hij als 25-jarige zijn eigen advocatenkantoor, waarmee hij vooral huishoudens met schulden juridisch bijstaat. In 2018 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Forbes gekozen tot een van de meest invloedrijke Europeanen onder de dertig op het gebied van ‘law and policy’, wegens zijn inzet op het gebied van de schuldenproblematiek in Nederland.
 
Kraan moet dicht
Ceder zit sinds dit jaar in de gemeenteraad van Amsterdam. Over zijn keuze politiek actief te worden, zegt hij: “Mijn werk als advocaat voelt soms als dweilen met de kraan open. Via de politiek en door het beleid te beïnvloeden kunnen we die kraan dichtdraaien. Met de kennis en de praktijk die ik als advocaat heb opgedaan, hoop ik een concrete bijdrage te kunnen leveren aan beleid dat ook echt aansluit op de maatschappij, zodat we de armoedeproblematiek in Nederland effectief kunnen aanpakken.”  
 
Tear wil naar eigen zeggen mensen helpen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Op dat terrein biedt de organisatie wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken en moedigt mensen in Nederland aan ‘het verschil te maken in hun dagelijks leven’. Recht doen is voor ons een opdracht van God, zegt Tear.
 
www.tear.nl