Ds. Duurt Vonck directeur Agapè

0
161
De vrijgemaakt gereformeerde ds. Duurt Vonck (34 en getrouwd) uit Houten wordt in november de nieuwe van Agapè. Hij is nog predikant van de kerkelijke gemeente Het Kruispunt en volgt in zijn nieuwe functie Mark de Boer op.

Volgens Duurt, die bestuurs- en bedrijfskunde en daarna theologie in Kampen studeerde, kwam de nieuwe baan op zijn pad toen zij zich afvroeg of hij zijn verlangen het Evangelie uit te dragen niet breder ik kon zetten. Hij is vijf jaar predikant in Houten. Voorzitter Jaap Dwarshuis van de kerkenraad daar denkt dat Duurt “met zijn passie en gedrevenheid voor het evangelie” een aanwinst is voor Agapè. “Hij heeft de afgelopen jaren veel betekend als predikant, met name voor de jongeren in en rondom onze gemeente.”

“We zien in Duurt iemand die bij kan dragen aan de verdere ontwikkeling van Agapè”, zegt voorzitter Robert de Bruijn van de Raad van Toezicht van de organisatie. “Hij is een echte inspirator en barst van de energie. We hebben veel vertrouwen in hem.”

Helemaal nieuw is Agapè niet voor hem, want in 2003 en 2004 was hij betrokken bij Athletes in Action, onderdeel ervan. In Houten werkt Het Kruispunt samen met Athletes in Action om jongeren te bereiken.

Duurt zegt er naar uit te zien leiding te gaan geven aan wat hij een “mooie club” noemt. “”Ik zie een enorme potentie en ervaring die ingezet kan worden voor het uitbreiden van Gods koninkrijk.”

Agapè was ooit de bakermat van Uitdaging. De organisatie kent vijf onderdelen: Athletes in Action, IkzoekGod.nl, StudentLife, FamilyLife en DESIGNjeleven.