Gerben Huisman nieuwe directeur World Servants

0
136
Tijdens ‘de Grote reünie’, waar World Servants zaterdag 15 september 2018 haar dertigjarig bestaan vierde, werd door directeur Jan Bosman het stokje overdragen aan zijn opvolger, Gerben Huisman.

Gerben Huisman (41) is getrouwd en vader van een zoon van 18 en een dochter van 13. Hij noemt zichzelf ‘nuchtere Noordeling met Randstad roots’. Hij blijft als griffier bij de provincie Fryslân werken en zal zijn directeursrol bij World Servants in één dag per week uitvoeren, net als zijn voorganger.

World Servants is dankbaar voor de samenwerking met Jan Bosman. Onder zijn leiding klom de vrijwilligersorganisatie uit een periode van krimp. Ds. Bram Tack, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘We zien met dankbaarheid terug op een periode waarin Jan Bosman met veel enthousiasme, passie en daadkracht leiding gaf aan een proces dat World Servants terugbracht bij de wortels van de organisatie: een enthousiaste club van en voor dienstbare jonge mensen.’

De missie van World Servants, mensen enthousiast maken om zich dienstbaar in te zetten, is Huisman op het lijf geschreven: ‘Het beste wat je in je leven kunt doen, is anderen dienen. World Servants laat dat op een toegankelijke en toepasbare manier zien en geeft jongeren daarin een voortrekkersrol. Ik zie het in mijn kerk, ik zie het bij mijn eigen zoon: het werkt om jongeren op deze manier uit hun comfortzone te halen. Het confronteert en het laat zien dat je zelf onderdeel kunt zijn van de verandering. Dat iedereen een rol van betekenis kan hebben. Ik vind het geweldig om hieraan mee te mogen bouwen!’

Jaarlijks gaan 800 jongeren van 16 tot 30 jaar oud met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië bouwen ze, binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie, aan scholen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’.

Lees meer op worldservants.nl/impact