Gospelzanger Israel Houghton gaat scheiden

0
96
Aanbiddingsleider en winnaar van een grammy Israel Houghton in de door Joel Oosteen geleide megakerk Lakewoord Church gaat scheiden. Hij zegt gedurende zijn 20-jaruge huwelijk met Meleasa Houghton te hebben gefaald en gezondigd.

Hij en zijn vrouw stichtten in 1995 de organisatie New Breed Ministries voor musici en zangers die in hun respectieve kerken aan het werk zijn en samen de wereldwijde Kerk van Christus dienen.

Houghton won vijf keer een grammy award, dertien Dove Awards voor geestelijke muziek, twee keer de Stellar Award en de Soul Train Music Award. Hij zegt dat het nieuws over zijn scheiding voor velen mogelijk schokkend kan zijn, maar dat intieme vrienden al op de hoogte waren van de huwelijksproblemen.

Na zijn zonde van enkele jaren geleden heeft het paar geprobeerd er overheen te komen in de relatie, maar die bleek teveel beschadigd, laat Houghton weten. “Ik verkeer nu in een herstelproces en heb berouw over mijn handelingen. Hoewel ik oprecht spijt heb, en ze mij zijn vergeven, besef ik dat ik levenslang met de gevolgen van mijn zwakheden zal moeten leven.”
Ook verontschuldigd hij zich jegens degenen die zijn bediening door de jaren heen hebben gesteund. Het paar heeft drie kinderen.