GZB benoemt zendingswerkers voor Bosnië

0
171
Bosnië/Herzegovina kent een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen en religies. Bovendien zijn religie en etniciteit nauw met elkaar verweven. Zo’n 50% van de bevolking is Bosniër en moslim, zo’n 30% Servisch-orthodox en zo’n 20% katholiek met een Kroatische achtergrond. De overgang naar een ander geloof ligt gevoelig. Het is in de beleving van de familie niet alleen een verandering van religie, maar ook het achterlaten van je wortels en identiteit.

Te midden van deze complexe samenleving bevinden zich zo’n 40 kleine protestantse gemeentes met in totaal zo’n 800 gemeenteleden. Hoe klein de kerk ook is, toch is er een groot verlangen om meer gemeenten te stichten. Adré en Marja Lichtendonk en Heleen van der Sluijs zijn de eerste zendingswerkers van de GZB die naar Bosnië worden uitgezonden. Zij zullen zich gaan inzetten voor de opbouw van de kerk en de missionaire presentie in de samenleving.

Vanaf 1999 is Adré bureaumanager geweest bij de stichting Hulp Oost-Europa en van 1992 tot 1998 waren Adré en Marja voor de GZB werkzaam in Kenia. Heleen van der Sluijs heeft gewerkt in het onderwijs en heeft haar eigen bedrijf voor het ontwikkelen van concepten voor jeugdwerk. In januari starten zij een voorbereidingstraject waarna zij in de loop van 2019 zullen worden uitgezonden.

Bron: GZB