Kayla Mueller getuigde van haar geloof

0
182
In een brief aan haar ouders, via een voormalige mede gijzelaar bij hen terecht gekomen, getuigde de gedode Amerikaanse hulpverleenster Kayla Mueller van haar geloof. Zij werd gegijzeld door ISIS en kwam volgens die staat om het leven bij de luchtaanvallen door Jordanië. Of dat laatste zo is, wordt in brede kring betwijfeld, maar haar dood werd door haar ouders Carl en Marsha Mueller bevestigd. Volgens hen wijdde zij haar jonge leven gepassioneerd aan het helpen van degenen die vrijheid, gerechtigheid en vrede ontbeerden.

Uit de brief blijkt dat haar geloof haar overeind hield tijdens haar gevangenschap. “Ik heb volop licht in de duisternis gezien en leerde dat je zelfs in de gevangenis vrij kunt zijn. “Ik ben dankbaar. Ik mocht zien dat er iets goeds is in elke situatie, dat wij juist dan pas zien. Ik bid dagelijks dat, als er niets anders is, jullie verbondenheid met mij ervaren, overgave aan God, een band van liefde en elkaar tot steun zijn.“

Zij schreef ook dat het geloof van haar ouders haar heeft beïnvloed. “Ik herinner mij dat mamma altijd vertelde dat uiteindelijk je alleen God overhoudt. Ik ben nu op een plaats terecht gekomen waar ik mijzelf aan onze Schepper heb overgegeven, omdat er letterlijk niemand anders meer was.” Zij adviseert familie en vrienden hun pijn bij God neer te leggen.

Mueller werd in 2013 in Syrië gevangen genomen door IS en is sindsdien gegijzeld.