Kirsten Alting: God weeft goud door elk verhaal

0
151
‘Ik weet hoe het is om dagelijks ondraaglijke pijn te hebben en wat is om zo depressief te zijn, dat je geen uitweg meer ziet. Juist daarom wil ik laten zien dat er hoop is, hoe hopeloos je situatie ook lijkt.’ Kirsten Alting, zangeres en ambassadeur van Mercy Ships, heeft over haar leven een aangrijpend boek geschreven met de titel: God weeft goud door elk verhaal.

Zangeres Kirsten (39), getrouwd en moeder van vier kinderen, kan niet alleen meepraten over depressie, maar heeft ook lichamelijk veel te verduren (gehad). Na talrijke ziekenhuisopnames en operaties aan onder andere cystes, baarmoeder en dikke darm, heeft ze momenteel een stoma en sondevoeding.

Ze zegt heel eerlijk: ‘Vaak heb ik gedacht: Ik heb zo’n pijn, ik kan niet meer en ik wil niet meer. En nog steeds gaat het qua gezondheid niet goed. Toch is er hoop, want God is er telkens bij. Hij geeft me kracht en ik mag eeuwig met Hem leven, straks zonder pijn en verdriet. Ziekten en dood hebben niet het laatste woord. Hij wil dat anderen die hoop ook leren kennen en daarom heb ik mijn levensverhaal op papier gezet. Het is een gouden verhaal. Want God neemt de draden van pijn, zorgen, ziekte en verdriet en Hij voegt daar Zijn draden van genade en glorie aan toe. Zo weeft Hij goud door elk verhaal, inclusief die van mij.’

Omdat ieder mens kostbaar is
Kirsten is niet voor niets ambassadeur van Mercy Ships. Deze hulporganisatie verleent gratis medische zorg aan de allerarmsten in Afrika, omdat ieder mens kostbaar is. Dat gebeurt op de Africa Mercy: ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip. Aan boord worden mensen geholpen met diverse aandoeningen, zoals brandwonden, tumoren, vergroeide benen, gespleten lippen en fistel. Vaak kunnen deze patiënten zelf geen medische zorg betalen óf deze zorg is niet voorhanden. Kirsten vertelt over haar eerste contact met Mercy Ships.

‘Ik zag een filmpje van een vrouw uit Afrika die na haar bevalling complicaties kreeg. Ze werd daarop door haar man weggestuurd. Haar omgeving zei dat haar problemen door boze geesten kwamen en ze werd uit de gemeenschap verstoten. Tranen stroomden over mijn wangen. Ik mag gebruik maken van uitstekende medische zorg in Nederland. Bovendien ondersteunt mijn echtgenoot mij waar hij maar kan. Hij staat altijd klaar en ver¬oordeelt mij nooit. Mijn buik is een landkaart voor littekens en striae; mijn baarmoeder, endeldarm en dikke darm zijn verwijderd en ik heb een stoma. Maar hij laat me telkens merken hoe mooi hij me vindt. Ik besef dat ik met mijn verhaal mensen kan bereiken en over Mercy Ships kan, maar óók moet vertellen. Omdat ieder mens kostbaar is!’

Het boek ‘God weeft goud door elk verhaal’ van Kirsten Alting is uitgegeven door Scholten Uitgeverij. Het is verkrijgbaar bij deze uitgeverij, via de website van Kirsten (www.kristymusics.com) en bij diverse reguliere en christelijke boekhandels en online webwinkels.