Leen Koster nieuwe ambassadeur Dorcas

0
113
Gospelzanger en voorganger Leen Koster is sinds deze maand ambassadeur van ontwikkelingshulporganisatie Dorcas. Dorcas en Leen Koster delen de passie om zich in te zetten voor de meest kwetsbare mensen en zo het evangelie handen en voeten te geven.

Leen Koster: ‘Er is veel ellende in de wereld. Het is geweldig hoe Dorcas zich in die moeilijke situaties uitstrekt naar de meest kwetsbare mensen, zoals ouderen, kinderen en vluchtelingen. Dorcas maakt het evangelie heel concreet en voegt de daad bij het woord. Daar wil ik graag bij betrokken zijn!

Ook Dorcas kijkt uit naar de samenwerking met Leen Koster. Hans Albas, relatiebeheerder van Dorcas: ‘Leen zingt als gospelzanger over het leven en alles wat daarbij hoort. Dat maakt zijn ambassadeurschap zo bijzonder. Op zijn album Diep van binnen staat het nummer ‘Op de vlucht’. Het gaat over de duizenden mensen die moeten vluchten voor geweld en armoede. In dat nummer komen de hartklop van Leen en Dorcas samen.’

Videoclip
Bij het lied ‘Een plek voor iedereen’ – van de nieuwste cd van Leen Koster – is samen met Dorcas een videoclip gemaakt. In deze clip is gebruikgemaakt van beelden uit Irak, waar Dorcas werkt. Het lied laat zien hoe belangrijk het is om de mensen te zien en oog te hebben voor elkaar. Bij zijn optredens krijgt Leen veel reacties vanuit het publiek op de clip. Ook Leen zelf is erg geraakt door de verhalen en beelden van het werk van Dorcas. Van het lied ‘Op de vlucht’ is door Dorcas en Leen al eerder een videoclip gemaakt.

Inspiratie
Tijdens de concerten vertelt Leen over het werk van Dorcas en hoe dit past bij de opdracht die Jezus ons geeft. Leen: ‘Hij vraagt ons om te zorgen voor wezen en weduwen. Op deze manier willen we samen mensen inspireren om Zijn voorbeeld te volgen.’