Lilian Janse, SGP vrouw in de politiek

0
108
“Mannen en vrouwen vullen elkaar goed aan en houden elkaar in evenwicht. Zo kun je haantjes en kippengedrag voorkomen. Politici kunnen een behoorlijk groot ego hebben. Mannen stoppen dan met samenwerken en vrouwen worden vals.” Een jaar na haar aantreden als de eerste vrouwelijke volksvertegenwoordiger van de SGP spreekt Lilian Janse met RMU.NU.

Daarbij gaat ze uitvoerig in op haar rol als vrouw en commentaar op de SGP schuwt ze niet. “Feitelijk gezien is het dankzij het Clara Wichmann instituut dat ik nu als ‘SGP-vrouw’ in de raad zit. Liever had ik gezien dat vanuit de SGP zelf de omslag was gemaakt. Aan de andere kant: ik kom veel SGP’ers tegen die aangeven dat ze voor vrouwen in de politiek zijn.”

Dat is te lezen in RMU•NU het ledenmagazine van de RMU (Reformatorisch Maatschappelijke Unie). Het blad verschijnt zes keer per jaar en wordt verspreid onder de 17.000 leden van de RMU. Het blad heeft een informatief en bezinnend karakter en brengt lezers op de hoogte van actualiteiten rondom arbeid en beroep. De RMU is een christelijke vakorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen. Jaarlijks behartigt zij ruim 5.000 zaken van leden en komt ze op voor maatschappelijke belangen.