Marco van der Graaf treedt af als directeur van Tear

0
194
Marco van der Graaf treedt vrijdag 1 februari 2019 af als bestuurder van ontwikkelingsorganisatie Tear. Na dertien jaar werkzaam te zijn geweest bij Tear, begint hij in maart 2019 als bestuurder en CEO van World Vision Nederland.

Van der Graaf begon in 2005 als teamleider marketing & communicatie bij Tear. In 2011 werd hij operationeel directeur en in 2015 begon hij als algemeen directeur. In de afgelopen jaren heeft Tear zich verder ontwikkeld als een organisatie die mensen zélf helpt op te staan uit armoede en onrecht, zoveel mogelijk in samenwerking met andere organisaties en netwerken.

Van der Graaf: ‘Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel impact een kerk of kleine groep christenen in een gemeenschap in Afrika of Azië kan hebben. Dat zie ik ook in Nederland waar we met een relatief klein team grote dingen mochten neerzetten, zoals recent The Justice Conference. De wereldwijde impact die Tear maakt is groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor mij is het nu een goed moment om een volgende stap te maken. Ik kijk met heel veel enthousiasme uit naar mijn nieuwe rol als bestuurder en CEO bij World Vision.’ World Vision geeft noodhulp en duurzame hulp aan de meest kwetsbare kinderen.

Professionaliseren
René van de Kieft, voorzitter van de Raad van Toezicht feliciteert Van der Graaf van harte met zijn nieuwe functie. ‘We spreken alvast onze grote waardering en dank uit voor de rol die Marco heeft gespeeld in het verder ontwikkelen en professionaliseren van de organisatie. Tear heeft onder zijn leiding een succesvolle beweging gemaakt van een traditionele hiërarchische structuur naar een projectorganisatie. Ook heeft Tear zich binnen (internationale) netwerken geprofileerd als een herkenbare en betrouwbare partner, waardoor de organisatie haar impact heeft vergroot in bijvoorbeeld noodhulpsituaties. Daarnaast heeft Marco een grote rol gespeeld in het verstevigen van de banden met Tear-organisaties wereldwijd. Wij hebben gezien hoe hij zich in de afgelopen dertien jaar met hart en ziel heeft ingezet. We wensen hem van harte veel succes en zegen in zijn nieuwe baan bij World Vision.’

Om de periode tussen het vertrek van Van der Graaf per 1 februari 2019 en de indiensttreding van een nieuwe bestuurder te overbruggen, worden de directietaken tijdelijk verdeeld binnen de organisatie.

Bron: Tear (Foto: Marco van der Graaf, door Ruben Timman)