Marleen Stelling ambassadeur van de Kerkennacht

0
257
EO-presentator en journalist/schrijver Marleen Stelling wordt de ambassadeur van Kerkennacht 2019. Vanaf voorjaar 2019 is zij het gezicht van de landelijke campagne die de Raad van Kerken uitrolt om bij plaatselijke kerken, raden van kerken en andere organisaties aandacht te krijgen voor dit tweejaarlijkse evenement.

“Geloof kun je op heel veel manieren uitdragen”

Wat is Kerkennacht?

Kerkennacht is een evenement dat elke twee jaar plaatsvindt, van 21 tot 23 juni 2019 voor de achtste keer. Kerken van allerlei snit openen hun deuren en laten een weekend lang zien wat ze in huis hebben. Het is bedoeld als initiatief om mensen die nooit in een kerkgebouw komen de stap over de drempel te laten wagen, over kerkmuren heen te kijken.

Thema: ‘Is dit óók kerk?’

Met de introductie van een ambassadeur wil de landelijke stuurgroep het thema ‘Is dit ook kerk’ op een frisse manier op de kaart zetten. Marleen Stelling wil als ambassadeur kerken enthousiast maken om mee te doen: “Laat zien waar je kracht ligt, wat je te bieden hebt voor de wijk. Voor veel mensen die nooit een kerk bezoeken, is de kerk saai en stoffig. De Kerkennacht is de uitgelezen kans om het tegendeel te bewijzen.”

Uitdaging aan plaatselijke kerken

Marleen wil lokale kerken graag uitdagen om op zoek te gaan naar de kracht van hun gemeenschap. Pak uit met kunstenaars uit de buurt. Laat markante buurtbewoners op de preekstoel staan. Organiseer een cursus schapen scheren en haal ondertussen geld op voor de betrokken stichting. Geef lokale initiatieven ten behoeve van ouderen, vluchtelingen, gezinnen een podium. Geloof kun je op heel veel manieren uitdragen, wees creatief!”

Anders dan Kerkproeverij

Kerkennacht is anders dan Kerkproeverij in de zin dat het niet de zondagse eredienst centraal staat. Mensen worden slechts uitgenodigd om binnen te komen en te zien of te beleven wat de kerk in hun woonplaats te bieden heeft.

Bron: Raad van kerken / Website