Nieuwe directeur De Herikon

0
46
Na een half jaar heeft De Herikon in Putten een opvolger voor de opgestapte Erik Bolhuis als directeur. Het is Wim Potman. Hij en zijn vrouw Mariska volgen de komende maanden een trainingstraject bij de Bible Club Movement (BCM), waarbij De Herikon (afkorting van de Here is Koning) is aangesloten. Het pand in Putten en de organisatie werden destijds door de bekende Annies gesticht, die in Amsterdam waren begonnen als Bijbel Club Beweging. Potman denkt in het voorjaar van 2019 te kunnen starten in zijn functie.

Door Johan Th. Bos

Door de benoeming van de nieuwe directeur komt een einde aan een roerige tijd, hoopt de organisatie. “Samen met de medewerkers, het bestuur en de achterban willen we aan de slag gaan om mensen van alle leeftijden aan te moedigen achter Jezus aan te gaan,”  zegt Potman, die nu in Ede woont. Hij heeft drie kinderen, van wie er een studeert aan de VU en twee nog op de middelbare school zitten.

Timon
Potman zelf is op dit moment facilitair manager bij Timon Jeugdzorg en zijn echtgenote Mariska is consulent opvoeding en ontwikkeling. Beiden zijn actief in de baptistengemeente Siloam te Ede.  

Bij diverse activiteiten van De Herikon was het paar al betrokken en de afgelopen zomer had het de eindverantwoordelijkheid voor kinderkampen, toen de vorige directeur al in april was opgestapt.

Er was tussen hem en het bestuur van de door wijlen De Annies (An Punt en Annie Verboom) gestichte organisatie een meningsverschil ontstaan over de te volgen koers. Aan Jef de Vriese en Boudewijn de Ridder is nog gevraagd de standpunten van beide partijen te verkennen. Op basis van gesprekken met Erik en Annelies Bolhuis enerzijds en het bestuur anderzijds kwamen de eersten tot de conclusie dat De Herikon niet de ‘plek is waar Erik het best de Heer kan dienen.’

Bolhuis volgde in 2015 Mark Brussel op, die dertien jaar directeur was geweest en een zoon is van de vorige in die functie, Cees Brussel, een vrucht van het werk dat de Annies begonnen in Amsterdam.

De Herikon is de Nederlandse afdeling van de Bible Club Movement. Met de aanschaf van een pand in Putten veranderde de naam van Bijbel Club Beweging in De Herikon.