Nieuwe directeur Dorcas

0
174
Leo Visser wordt de nieuwe algemeen directeur van Dorcas. Per 1 januari treedt hij in die functie aan. Hij was tot nu toe twaalf jaar lang directeur van Red een Kind.
  
Door een verandering binnen de leiding van de door Dirk Jan Groot gestichte organisatie, ontstond eerder dit jaar de nieuwe functie van algemeen directeur (CEO). Uit het wervings- en selectietraject van de afgelopen maanden heeft de Raad van Toezicht de heer Visser voor deze functie geselecteerd. Hij gaat samen met Michel Gendi (programmadirecteur) en Nico Hoogenraad (financieel directeur) leiding geven aan Dorcas, ondersteund door een managementteam. Groot nam in 2010 afscheid als internationaal leider van Dorcas en droeg de leiding over aan Gendi. Sindsdien is de directe kennelijk uitgebreid.
 
Ruime ervaring
Leo Visser (59) heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven en in het ontwikkelingswerk. Hij vervulde 25 jaar lang diverse managementfuncties bij havenconcerns in Rotterdam en Vlissingen. In 2004 werd hij directeur van Red een Kind, wat onder zijn leiding een vitale ontwikkelingsorganisatie werd, die toekomst geeft aan honderdduizenden kinderen in armoede.
 
Ine Voorham, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De heer Visser beschikt over de juiste kennis en ruime ervaring om in een complexe omgeving doeltreffend te kunnen opereren. Hij werkt constructief samen met collega’s binnen en buiten de organisatie. Hij zet zijn christen-zijn op een bevlogen manier om in dienstbaarheid aan de ander. Wij zien de toekomst met hem met groot vertrouwen tegemoet.”
 
Dorcas komt in actie voor mensen in armoede en nood, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt de organisatie al meer dan 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Oost-Afrika. “Wij stellen de allerarmsten in staat hun positie in de samenleving te versterken en hun zelfredzaamheid te vergroten”, zegt zij op haar website. Op het ogenblik werkt Dorcas18 landen met 168 projecten. In 2015 werden volgens haar 700.000 mensen geholpen.

Visser over zijn benoeming bij Dorcas: “Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking met nieuwe collega’s, waarbij we betekenisvol mogen zijn voor kwetsbare mensen.”