Overlijdensbericht Dolf van de Vegte (directeur Family7)

0
175
In de nacht van 1 februari heeft de Here onze geliefde directeur Dolf van de Vegte thuisgehaald. In het voorjaar van 2018 werd bij hem uitgezaaide darmkanker en in een later stadium alvleesklierkanker geconstateerd. De afgelopen tijd heeft hij enorm gestreden, maar vannacht is hij in vrede en in bijzijn van zijn gezin overleden.

Toen we als collega’s vanochtend bij elkaar waren om hem te gedenken en samen te bidden, kwam de lijfspreuk van Dolf naar voren. De afgelopen tijd heeft hij die veelvuldig uitgesproken en ook vandaag zou hij hebben gezegd: ‘God is goed’.

Tijdens zijn ziekte heeft Dolf altijd een rotsvast vertrouwen op God gehad en nooit de waaromvraag gesteld of geklaagd over zijn gezondheid. Altijd bleef hij vasthouden aan zijn geloof en aan de wetenschap dat God uiteindelijk beslist en het in Zijn hand heeft: ‘Ik haal mijn steun uit onder andere Psalm 23: “Al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad.” Dat is mijn hoop, dus waarom zou ik me druk maken?’ zei Dolf onlangs in een interview.

Dolf heeft al die jaren vol passie en vol geloof Family7 opgezet en geleid. Vooral de reizen naar Israël, het land waar hij zo van hield, en de programma’s die daar gemaakt werden, hadden zijn hart. Family7 heeft het als bedrijf niet altijd gemakkelijk gehad, maar Dolf wist zich geroepen door God. Boven alles stond zijn grootste droom om heel Nederland met het evangelie te bereiken. Dat werd zijn levenswerk en was zichtbaar in elke keuze. Zelfs in de laatste dagen van zijn leven was hij nog bezig met het regelen van praktische zaken voor het bedrijf.

Hij zal gemist worden door ons team. De komende periode nemen we als collega’s de tijd om het leven van Dolf te gedenken en er voor de familie te zijn, die ook zo nauw betrokken is bij het werk van Family7.

De programmering blijft vooralsnog grotendeels ongewijzigd. Op de website en onze social media-kanalen worden eventuele veranderingen vermeld.

Vanavond wordt in ons actualiteitenprogramma ‘Uitgelicht!’ om 20.30 uur uitgebreid aandacht besteed aan het leven en het werk van Dolf. Om 21.00 uur wordt een al eerder opgenomen interview met Dolf uitgezonden, waarin hij vanuit Israël vertelt over zijn ziekte.

Wilt u uw steun betuigen aan de familie, dan kan dat via het condoleanceregister op onze website www.family7.nl of door een kaartje sturen naar het Family7-adres:
Postbus 957, 7301 BE in Apeldoorn.