Rick Jansen winnaar Arnhemse Stadsprijs

0
208
Rick Jansen, kerkpionier Villa Klarendal Arnhem, winnaar individuele Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk 2018. Op zaterdag 17 november heeft het bestuur van de Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk bekendgemaakt dat Rick Jansen winnaar is van de individuele prijs voor het jaar 2018.

Rick Jansen werd verkozen, omdat hij zich tomeloos inzet om de leefbaarheid in Klarendal én het sociale welzijn van de wijkbewoners te vergroten.

Hij heeft zich de afgelopen 14 jaar geweldig ingezet voor Villa Klarendal en de wijk Klarendal. 13 jaar geleden startte hij samen met zijn vrouw Aneta en een ander echtpaar Villa Klarendal, met als doel vanuit de eigen identiteit als wijkbewoners actief te werken en mee te helpen aan de leefbaarheid van de wijk, een christelijke wijkgemeenschap te vormen en samen vanuit het geloof in Jezus te leven, te werken en daarover te vertellen.

Villa Klarendal is inmiddels uitgegroeid tot een stabiele wijkgemeenschap, die op zondag een brunch en viering houdt en die op allerlei plekken in de wijk Klarendal meehelpt, zoals bij het wekelijkse uitdeelpunt van de lokale voedselbank, de tweewekelijkse landenkookgroep Klarendal, de wekelijkse broodbank, het organiseren van multiculturele uitstapjes, de jaarlijkse kerst- en paasbrunch, de paastasactie en de herdertjestocht.

Dat Rick Jansen  zaterdag is uitgeroepen als Arnhems vrijwilliger van het jaar, ziet Villa Klarendal als een bevestiging van de visie om op een holistische, integrale manier het eigen geloof uit te werken in de wijk. Het geloof handen en voeten geven in de modder van het dagelijks leven van de wijk Klarendal. Waarbij vieze handen en voeten niet worden geschuwd.

Daarmee is het feest van Rick ook een feest voor Villa Klarendal en de andere activiteiten in de wijk die hij vanuit Villa Klarendal heeft geïnitieerd.

Vanaf 26 november zal de mooie wijk Klarendal drie weken centraal staan in het EO-programma Typisch Klarendal (NPO 2, aanvang 19.15 uur). In drie weken maken de kijkers gedurende vier avonden per week kennis met de oude Arnhemse volkswijk en haar bewoners. Dat zijn niet meer alleen de arbeiders, maar ook de mode-ontwerpers en andere kunsttypes die Klarendal de laatste vijftien jaar zijn gaan bevolken.

Bron: Villa Klarendal