Robert Schuller lijkt stervende

0
146
Menselijkerwijs gesproken heeft ds. Robert Schuller (88), stichter van de inmiddels verkochte Crystal Cathedral en het tv-programma Hour of Power, niet lang meer te leven. Ingewijden en medici denken dat hij de week niet doorkomt. Zijn schoondochter Donna liet weten dat de lichamelijke conditie van Schuller, bij wie twee jaar geleden kanker werd geconstateerd, nu sterk achteruit gaat. Hij verblijft in een verpleeghuis.

“Een paar maanden geleden praatte hij nog normaal, later fluisterde hij en nu kan hij nauwelijks meer spreken“, vertelde Donna aan nieuwssite Orange County Register. Haar man, de zoon van Robert Schuller, kreeg een jaar geleden al een document van hem met gedetailleerde instructies voor de begrafenis.

Het Amerikaanse Charisma News heeft opgeroepen tot gebed voor de familie. Robert Schuller werd – ook in Nederland – bekend door zijn tv-programma ‘Hour of Power’, waarin wekelijks korte interviews werden gehouden tijdens de uitgezonden diensten in de Crystel Cathedral. Onder meer kwam daar Dries van Agt aan het woord, toenmalig ambassadeur van de Europese Unie in Japan. Van Agt werd later voorzitter van de stichting die in Nederland de tv-uitzendingen Hour of Power verzorgt.

Tegenwoordig is Robert Schuller’s kleinzoon Bobby de predikant in Hour of Power. Voor Nederland worden die verzorgd door Jan van den Bosch, bestuurslid van de gelijknamige stichting. De diensten komen tegenwoordig uit Garden Grove Community Church, omdat het Crystal Cathedral complex, niet ver daarvan verwijderd, wegens financiële problemen moest worden verkocht voor 50 miljoen dollar aan een Rooms Katholiek Dekenaat. De Crystal Cathedral werd opgeleverd in 1988.

Vorig jaar februari stierf de vrouw van Schuller, Arvella. Volgens zijn kleindochter slaapt Robert Schuller vrijwel onophoudelijk en straalt hij vrede uit.