Stichter Bethany Church overleden

0
144
Stichter Roy Stockstill van de Bethany Church in Baker, Louisiana (VS) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Hij begon, de toen nog Bethany Church World Prayer Center genoemde gemeente, in August 1963 met naar zijn zeggen een handjevol mensen in een huiskamer. De kerk heeft nu vijf centra en ongeveer tienduizend leden.

De internationale invloed van Stockstill was groot, doordat er wereldwijd honderden andere gemeenten werden gesticht. Bethany schonk daarnaast meer dan $70 miljoen aan buitenlandse zendingsorganisaties.

Van 1983 tot 2011 leidde zijn zoon Larry de kerk en sinds 2 oktober 2011 zijn kleinzoon Jonathan. Volgens die laatste waren de laatste woorden van zijn opa: „Jonathan, wat een zegen een gehoorzaam leven te leiden.”

De vrouw van Roy, Ruth Stockstill, stierf in 2008 op 63-jarige leeftijd. Haar man vocht tijdens de tweede wereldoorlog in Noord-Afrika als sergeant in het Amerikaanse leger. In 1957 werd hij predikant van de Florida Boulevard Baptist Church. Door het getuigenis van zijn vader, Joel Ernest Stockstill, kwam hij tot geloof in Christus, vertelde hij eens. Een herdenkingsdienst wordt zondag gehouden.