NBG houdt webinar over geheim van goede Bijbelvertaling

0
35

Wat is het geheim van een goede Bijbelvertaling? Daarover geeft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) op woensdag 29 september het webinar Vijf sleutels van Bijbelvertalen. Wie geïnteresseerd is kan zich kosteloos aanmelden.

“Het webinar reikt je vijf ‘sleutels’ aan, die samen laten zien wat een goede vertaling is”, aldus Matthijs de Jong, hoofd Vertalen bij het NBG en projectleider van de NBV21. “Het webinar levert je inzichten op waaraan je wat hebt, ook als gewone Bijbellezer.”

Aan de orde komen belangrijke vragen zoals: ‘Hoe kunnen vertalers recht doen aan de brontekst en die tegelijkertijd begrijpelijk maken voor lezers van vandaag?’ en: ‘Hoe kun je bepalen of een vertaling betrouwbaar is?’

In het webinar komen vertaalvoorbeelden langs uit de NBV21, de vernieuwde versie van de NBV die in oktober verschijnt. Enkele van die voorbeelden zijn: de zegen van Abraham in het Oude en Nieuwe Testament; Ruth en Boaz: aan elkaar gewaagd; wat Jona te maken heeft met de schepping; geen mus valt zomaar dood neer. Het webinar is daarmee ook een eerste kennismaking met de NBV21.

Tijdstip en aanmelding
Het webinar wordt gegeven door Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf, woensdagavond 29 september van 20.00-21.00 uur. Deelname is kosteloos. Aanmelding kan via de website.