Nieuwe creatieve vormingsschool houdt open dag

0
22

I AM is een nieuwe eenjarige creatieve vormingsschool in Amsterdam. Ervaren professionals geven er les in beeldende kunst, dans en theater. De oprichters willen jongeren tussen de 17 en 30 jaar opleiden om zo vanuit de school een beweging in gang te zetten van kunstenaars die uitreiken naar de samenleving. Er is een online open dag op 29 januari.

I AM biedt zowel fulltime als parttime onderwijs aan. Op 29 januari is de open dag online. Op 12 maart is er een open dag in de Credo Church in Amsterdam waar I AM die dag parttime onderwijs geeft. Bezoekers kunnen dan meedoen aan de les.

Carla Veldhuis van stichting Arts Alive is één van de initiatiefnemers. Ze vertelt dat het startte als een droom en die uitgegroeide tot een concreet plan met stichting Intuitive Arts Movement en een locatie in Amsterdam. Beeldende kunst, dans en theater zijn de hoofdvakken van de fulltime opleiding. Hierbij komen ook zaken als decorbouw en fotografie aan bod. Daarnaast zijn er praktijkmiddagen waarop studenten meewerken aan een sociaal maatschappelijk project in de stad. Elke zaterdag wordt er bijbelonderwijs gegeven. Bij de parttime opleiding op de vrijdag en zaterdag is er op laatstgenoemde dag ook bijbelonderwijs, zie https://www.ia-movement.eu/parttime/