‘Bijbel verving profetieën’

0
62
Het volmaakte in 1 Korinthiërs 13, waarvan de komst onder meer tongen en profetieën zal doen verstommen, is de Bijbel.  Dat schrijft ds. Theo Niemeijer als antwoord op een lezersvraag in Het Zoeklicht. Geloof, hoop en liefde blijven wel, maar bij de wederkomst van Christus wordt het eerste verwisseld voor aanschouwen en is de hoop vervuld in heerlijkheid, voegt hij eraan toe.

“In vers 10 lezen we dat het onvolkomene, letterlijk vertaald, het ‘stukwerk’ plaats zal moeten maken voor het volkomene (in het Grieks: teleion=voleinding.”

Niemeijer wijst erop dat in de apostolische tijd diverse geschriften van apostelen circuleerden in de bestaande gemeenten. Het Nieuwe Testament was naar zijn mening nog ‘stukwerk’, maar nadat Johannes aan het einde van de eerste eeuw zijn Evangelie had geschreven, was de Bijbel compleet. “Alle profetie en kennis was op dat moment opgenomen in het volmaakte Woord van God, waardoor verdere profetie en kennis overbodig werd. Alles wat de Here God ons te zeggen heeft, vinden we vanaf dat moment in Zijn volmaakte Woord.”