Hillsong-pastor: ook niet-christen kan geloven

0
117
Je hoeft geen christen te zijn om in God te geloven. Dat vindt voorganger Carl Lentz van de Hillsong gemeente in New York. Hij antwoordde althans met ‘nee’ toen Oprah Winfrey aan hem in een tv-show vroeg of dat nodig was. Helemaal ongelijk had hij niet, want de Bijbel zegt dat zelfs de duivel (zij het sidderend) gelooft in het bestaan van God.

Lentz had het dan ook niet over redding door de Here Jezus, haast het Amerikaanse blad Charisma te zeggen, nadat sommige Amerikanen de wenkbrauwen fronsten over de uitspraak.

Het blad herinnert er aan dat Lentz in de loop van het gesprek duidelijk maakte dat zijn kerk mensen oproept de sleutel van hun leven aan de Heer te geven, voor Hem te buigen en toe te geven dat zij de Schepper nodig hebben om gered te worden. In zekere zin heeft Lentz wel gezegd dar je geen christen hoeft te zijn om een relatie met God te hebben, maar daarmee doelde hij op de relatie waarin ieder mens tot God staat, zegt het blad. En de pastor heeft niet over hel en hemel. Maar hij wil uitleggen hoe God Zijn liefde in het dagelijkse leven van mensen die Hem niet kennen tot uitdrukking brengt. “Ik geloof dat toen Jezus zei ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven’ Hij bedoelde dat Hij de Wegwijzer is”, zei Lentz.