Bijbel lezen tussen de bierkratten

0
152
Op 20 mei 2015 vindt de ondertekening plaats van de statuten van de Stichting Beach Mission. Door vastlegging van de statuten bij notariële akte, is de oprichting van deze stichting een feit.

Beach Mission wil jongeren in de meest populaire feestvakantiebestemmingen in Europa op een persoonlijke en leven veranderende wijze met Jezus in contact brengen.

Hiervoor organiseren zij evangelisatiereizen met 20 christenen uit verschillende kerken en landen. Dit jaar wordt de eerste reis georganiseerd naar Lloret de Mar. Er is nog een beperkt aantal plaatsen voor deelnemers. De Spaanse badplaats is de meest populaire bestemming voor feestvakanties onder duizenden Nederlandse, maar ook Spaanse, Franse, Duitse en Italiaanse jongeren.

Aanpak
De aanpak van deze evangelisatiereizen is dat er in het uitgaansgebied contact gelegd wordt met de jongeren en dat hun het evangelie wordt gedeeld. In de gesprekken worden jongeren ook uitgenodigd voor een gratis maaltijd. Tijdens de maaltijd vertelt één van de deelnemers zijn of haar ‘life-story’ en nodigt een vertegenwoordiger van een lokale kerk de jongeren uit voor een kerkdienst de eerst volgende zondag. Aan de hand van een enquête die we aan het eind van de maaltijd afnemen komen we er achter of een kerk in de omgeving van waar de jongeren wonen hen mag benaderen voor een activiteit.

Bestuur en Raad van Toezicht
Voor de mensen die het werk financieel willen ondersteunen wordt Beach Mission een stichting met ANBI status. Het bestuur/de directie wordt gevormd door initiatiefnemer Dirk-Jan Boerman (foto – voorzitter/ secretaris) en Arjan Kriger (penningmeester). De Raad van Toezicht wordt gevormd door Jan Hoegee, Lieny Egas en Peter Evers. De statuten zijn ook te vinden op de website www.beachmission.org.

Aanleiding
Initiatiefnemer Dirk-Jan Boerman (35) was tot onlangs werkzaam bij stichting Naar House. Een vraag die hem daar jaren bezig hield was hoe kun je dat mooie gesprek dat je met jongeren bij een evenement hebt een vervolg laten geven. Hij kreeg in 2007 de visie om naar Lloret de Mar te gaan en daar jongeren tijdens hun vakantie op te gaan zoeken. “Het idee was dat je hier jongeren vaker kunt ontmoeten, een relatie kunt opbouwen, ze gemakkelijker bij je ‘thuis’ kunt uitnodigen. In de afgelopen jaren bleek dat in Renesse ook zo te werken.”

Tijdens de afgelopen zomer is hij een week naar Lloret de Mar geweest om de omgeving te verkennen en contacten te leggen met zendelingen en voorgangers.

Onder de indruk
“In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel mensen uit de wereld van de dance-events en het uitgaansleven ontmoet. Ik ben erg onder de indruk hoeveel openheid er onder deze jonge mensen is voor het evangelie. De verhalen uit de bijbel komen hun nog wel vaag bekend voor, maar de meeste jongeren hebben geen idee wat het evangelie is en dat God een persoonlijke relatie met hun wil hebben. Steeds meer ben ik gaan zien dat er hier enorme kansen zijn om jongeren die ‘van God los zijn’ te bereiken met het evangelie”.