Bijbelvereniging plaatste in 2014 ruim 27.000 Bijbels

0
75
De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatste in 2013 iets meer dan 18.000 Bijbeluitgaven. Over heel 2014 bleef de teller steken op ruim 27.000 exemplaren en in de 1e helft van dit jaar werden al ruim 17.500 Bijbeluitgaven verspreid. ‘De vraag blijft nog steeds toenemen’ aldus een enthousiaste medewerker. ‘We zijn steeds weer positief verrast over al die aanvragen. Het houdt gewoon niet op!’

Vele talen
Intussen heeft de Bijbelvereniging de beschikking over Bijbeltjes in vele talen. ‘Dit betekent nogal wat voor onze inkoop, voor onze opslag, voor onze logistiek en voor onze financiën’. Maar de behoefte is zo groot, dat we die uitdaging toch heel graag aangaan. De tijd waarin we leven is te kostbaar om aan de enorme vraag naar het Evangelie voorbij te gaan’, aldus de medewerker.

Niet stoppen
Een lezeres schreef: ‘Ik kan niet stoppen met jullie te bedanken voor de Bijbel. ‘k Ben vanaf de ontvangst al bezig met lezen en ik blijf doorgaan.’ Een geestelijk verzorger liet ons weten ‘een groot aantal bewoners heel blij te maken met de Bijbels’ en een pastor mailde ons dat het boekje Kostbare Tijd ‘goed doet en troost en bemoediging kan bieden’.

Giften en collecten
Omdat de Bijbeluitgaven gratis worden verspreid, is een grote groep donateurs nodig: mensen die deze bijzondere missie mede ondersteunen. Daarnaast is het van belang dat steeds meer kerken het belang van dit zegenrijke werk inzien en daarin bijdragen door gebed en financiën. Gelukkig mag de vereniging constateren dat een stijgende lijn zichtbaar is in de giften en collecten. ‘Dat is iets om ontzettend dankbaar voor te zijn, juist in déze tijd’, merkt de medewerker tenslotte op’.

Informatie
Op de website van de Bijbelvereniging staat veel interessante informatie m.b.t. de verschillende soorten Bijbels en de bestelmogelijkheden. Sinds kort is het ook voor Evangelisatiecommissies en Diaconale organisaties mogelijk om Bijbeluitgaven te bestellen.