Datalek bij MissieNederland

0
177
Via een e-mail bracht MissieNederland (voorheen EA-EZA) haar leden op de hoogte dat de organisatie het slachtoffer is geworden van een hacker die inbreuk heeft gemaakt op haar database.

MissieNederland is slachtoffer geworden van een datalek. Daardoor is de gebruikersnaam van de bij de evangelische koepel aangesloten organisaties, kerken en particulieren de versleutelde versie van hun wachtwoord buitgemaakt.
Als uw gebruikersnaam gelijk is aan het e-mailadres is ook dat nu bij de hacker bekend.

MissieNederland zegt dat het lek bij haar inmiddels is opgelost en de kans klein te achten dat de wachtwoord daadwerkelijk openbaar worden gemaakt. Maar zij raadt aangeslotenen wel aan, als zij op meer dan een site hetzelfde wachtwoord gebruiken, dat op al die sites te veranderen. Ook is het gelekte wachtwoord versleuteld en dus niet openbaar.

De aangeslotenen ontvingen aan aparte e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen op de website van MissieNederland. Het oude werkt niet meer.

Zodra de ontwikkelaar van de website en database het incident bij MissieNederland ontdekte, is het beveiligingsprobleem direct verholpen, meldt de organisatie. “Het protocol Datalek is in werking gezet. Er wordt melding gemaakt van het datalek bij de autoriteit Persoonsgegevens”, zegt directeur Jan Wolsheimer. “We vinden het erg vervelend dat is dit gebeurd. We hechten namelijk veel waarde aan de veiligheid van de gegevens van onze deelnemers, doe wij – mede namens onze webontwikkelaar – onze excuses aanbieden.”

 Bron: MissieNederland