De Continentals brengen zesdelige jubileumbox uit

0
190

De Continentals in Nederland vieren dit jaar hun 50-jarig jubileum helaas niet op het podium. Maar in juli verscheen een speciale zesdelige cd-box met maar liefst 120 songs. Oprichters Leen en Ria La Rivière vertellen dat de lanceringtour die oorspronkelijk gepland stond voor mei wordt uitgesteld tot 2021 vanwege het coronavirus.

De groep is in de jaren 1969 en 1970 opgericht. In juni 2019 waren daarom al drie concerten onder de noemer ‘A Tribute To The Continentals, back to the 80’s’ georganiseerd door The Choir Company in verband met het jubileum. Er was nog over nagedacht om de lanceringtour van mei 2020 te verplaatsen naar het najaar. “Maar het is allemaal nog veel te link. De kans op besmetting is groot”, aldus Leen. “Er komen altijd veel mensen naar deze concerten. Door de anderhalve meter afstand kunnen we ook niet in onze normale opstelling optreden. De zangers staan in clusters dichtbij elkaar. Hierdoor ontstaat het specifieke Continentals-geluid.”

Tijdsbeeld
Toen in maart de maatregelen werden afgekondigd, was het werk in de studio voor de cd-box nog niet helemaal klaar. “Het duurde even voor we het studiowerk weer samen in de studio mochten afmaken. Als je nu de albums na elkaar luistert, krijg je een mooi tijdsbeeld van 50 jaar Continentals. Je hoort hoe er dance-invloeden bijkwamen, maar ook jazz en de duidelijk aanwezige poprock-invloeden.” Op elke cd staat een selectie van tien jaar. Op het eerste album vind je werk uit de jaren zestig. “Toen waren de Continentals nog niet in Nederland. In 1963 is de groep in Amerika opgericht. Die periode namen we mee in de selectie. Vandaar dat er zes cd’s in de box zitten.”

Foto: Continentals / Verkrijgbaar bij www.pelgrimonline.nl en bij de christelijke boekhandel.