HGJB, JOP, MijnKerk en gezinsmagazine Jente werken samen

0
149
De organisaties HGJB, JOP, MijnKerk en gezinsmagazine Jente maken met hun samenwerking het thema van de Week van de Opvoeding (vanaf 1 oktober) concreet: opvoeden is samenspel. “Met deze samenwerking laten we zien dat geloofsopvoeding ons allemaal aangaat. Ouders, lokale kerken én onze vier organisaties kunnen elkaar daarbij inspireren en helpen,” aldus Saskia de Graaf, specialist geloofsopvoeding bij JOP.

Het gezamenlijk ontwikkeld materiaal bestaat uit zeven filmpjes en het bordspel It takes a church…, waarin ouders herkenbare thema’s uit de geloofsopvoeding ter sprake brengen. Thema’s zoals ‘welke rituelen geef je je kind mee’ of ‘welke plek heeft de kerk in de geloofsopvoeding’.

Er is een spelvariant voor ouders en een spelvariant voor kerkenraden, jeugdraden en commissies vorming & toerusting. Op deze manier krijgen kerken zicht op praktische vragen van ouders in de geloofsopvoeding en bezinnen kerken zich hoe zij partner in de geloofsopvoeding kunnen zijn. De filmpjes zijn vanaf 1 oktober te bekijken via mijnkerk.nl, HGJB.nl en de Jente Facebookpagina. Het bordspel wordt gratis verzonden naar de lezers van de magazines van de vier organisaties of is te downloaden via hun website.