Livingstone werkvakanties komt met nieuw logo

0
148
Met trots presenteert Livingstone werkvakanties haar nieuwe beeldmerk. Ze schrijven op hun website: Het is eenvoudig, maar als je er wat langer naar kijkt zie je er tien symbolen in.

Symbool 1: Eenvoud
Het beeldmerk heeft én cirkel, één lijn en één kleur. Net zoals er in de Bijbelse opdracht ‘Heb je naaste lief als jezelf’ (Matteus 22) geen omhaal van woorden is gebruikt, is hier ook gewerkt met een eenvoudig beeld. Less is more, eenvoud is een kenmerk van het ware.

Symbool 2: Een uitgestrekte hand
Misschien zie je het al snel: samenwerking, verbondenheid en een uitgestrekte hand. Twee meisjes van 8 en 10 zagen dit beeldmerk voor het eerst. Zij gaven aan dat het gaat om: elkaar helpen, vrienden zijn, samen spelen en elkaar vertrouwen. Zij hebben het beeldmerk begrepen!

Symbool 3: Menselijkheid
Met de handen symboliseren we menselijkheid en menselijke maat. De wereldproblemen zijn groot – te groot om te bevatten. Je zou er ontmoedigd van worden. Wat is er menselijker dan dat de één een hand uitstrekt naar de ander. Je ziet hier twee handen die zich uitrekken naar elkaar in één ontmoeting. Dat is waar het voor ons begint. Niet groter, niet kleiner. Toen Jezus een man met een huidziekte genas, raakte hij deze man bewust aan. Jezus kon ook met één woord de man genezen, maar wij denken dat juist in deze aanraking, voor deze man de bevestiging als mens zit (Lucas 5).

Alles over de andere zeven symbolen kun je op de website van Livingstone lezen. Daar vind je ook een lange lijst van werkvakanties die zij aanbieden.