Medair en Red een Kind gaan meer samenwerken

0
218
Hulporganisaties Red een Kind en Medair gaan nauwer samenwerken. Bij rampen en crises maken de beide christelijke organisaties gebruik van elkaars expertise en netwerk.
 
De organisaties kennen elkaar al langer. Voor de hulp voor kinderen en gezinnen in Congo werkt Red een Kind sinds vorig jaar in twee gebieden: in Zuid-Kivu en in de Kasaï. In deze laatste regio zat Red een Kind nog niet, en Medair wel. “Het was niet meer dan logisch dat we Medair gevraagd hebben om vanuit hun locaties en met hun mensen het programma uit te voeren”, vertelt Andries Schuttinga, directeur van Red een Kind. Onlangs tekenden beide organisaties een strategische samenwerkingsovereenkomst om ook in andere noodsituaties intensiever samen te gaan werken.
 
Medair werkt sinds 1989 in veel plaatsen in de wereld waar nood en crisis is. Red een Kind helpt kinderen en gezinnen in armoede en nood. “Daarin versterken we elkaar”, vindt ook David Verboom, directeur van Medair International. “We hopen dat we door elkaars kennis en netwerk te gebruiken, nog efficiënter en slagvaardiger kunnen opereren. In het geval van Congo beschikte Red een Kind over fondsen voor Kasai, en wij over een veldkantoor, deskundige staf en kennis van deze regio. Daardoor konden we in actie komen toen de voedselsituatie in deze regio dramatisch verslechterde”, aldus Verboom. Door deze samenwerking hebben Medair en Red een Kind meer dan 2500 ondervoede kinderen en zwangere vrouwen kunnen helpen en zijn de faciliteiten van twee klinieken sterk verbeterd.
 
Zowel Medair als Red een Kind zoeken vaker samenwerking met andere organisaties. Zo is Red een Kind lid van het Christelijk Noodhulpcluster, EU Cord en van de Dutch Relief Alliance. Medair is lid van EU Cord en van de Integral Alliance, een internationaal samenwerkingsverband van 22 christelijke noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties.

Bronnen: Red een Kind / MEDAIR