Tear neemt Happietaria over

0
78
Per 1 juli neemt ontwikkelingsorganisatie Tear het Pop-up restaurantconcept Happietaria over van stichting Happy Gift. Directeur Christiaan Brester van Happy Gift gaat zich verder richten op zijn bedrijf in de duurzame energiesector.

Al bijna 25 jaar worden er door heel Nederland Happietaria’s georganiseerd. Studenten runnen een pop-up restaurant waarmee ze geld ophalen voor verschillende projecten om armoede en onrecht tegen te gaan. Sinds de eerste Happietaria in 1993 zijn er tienduizenden vrijwilligers actief geweest bij meer dan 130 Happietaria’s en zijn er enkele miljoenen besteed aan projecten wereldwijd van onder andere Tear en ZOA.

Persoonlijk verbinden aan armoede
Tear-directeur Marco van der Graaf vindt de Happietaria’s goed bij de werkwijze van Tear passen: “We zijn enthousiast over Happietaria omdat we het belangrijk vinden dat mensen die iets willen doen aan armoede zich er persoonlijk aan verbinden en in actie komen. We zijn blij dat deze samenwerking nu nog steviger en duurzamer wordt. Dat is goed voor Happietaria, de studenten en voor de mensen in armoede, waar het uiteindelijk om gaat.”

Christiaan Brester, die al vanaf het begin betrokken is bij de Happietaria’s, legt uit waarom gekozen is voor deze stap: “Happietaria is in bijna 25 jaar uitgegroeid tot een enorm succesvolle actie. Voor de toekomst vind ik het belangrijk dat Happietaria ingebed wordt in een grotere organisatie. Voorwaarde is dat deze organisatie breder kijkt dan alleen haar eigen belang. Tear is voor mij daarom de aangewezen partij omdat zij samenwerking met andere organisaties voorop stelt, en al sinds 1996 bekend is met Happietaria. Bovendien organiseert Tear ook andere jongerenacties zoals Nacht Zonder Dak. Ik heb een goed gevoel bij de overdracht van ‘mijn kindje’, alleen al omdat verschillende Tear-medewerkers als vrijwilliger bij Happietaria begonnen zijn.”

Brede samenwerking
Hoewel Happietaria nu een actie van Tear is zal de brede samenwerking blijven bestaan. De Happietaria’s steunen een breed projectenaanbod van verschillende ontwikkelingsorganisaties waardoor er voor de acties in de praktijk weinig verandert. Tear medewerkers zorgen voor de begeleiding en de middelen zodat de vrijwilligers aan de slag kunnen.

www.happietaria.nl
www.tear.nl