Respectvolle start voor Tweede Kamer

0
183
Afgelopen dinsdag, 15 januari 2019, kwamen de Tweede Kamerleden terug van het kerstreces. Medewerkers van de Bond tegen vloeken waren aanwezig bij het Tweede Kamergebouw om de politici een respectvol nieuwjaar te wensen.

In het parlement worden regelmatig verhitte debatten gevoerd. Onder het motto ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ deelden medewerkers van de Bond tegen vloeken kaartjes uit aan Kamerleden en andere partijmedewerkers. De nieuwjaarswens op de kaartjes werd aangevuld met de oproep om  ‘goede en spannende debatten te voeren, met respectvol en beschaafd taalgebruik’. In totaal zijn er enkele honderden kaartjes uitgedeeld. De actie was succesvol en riep bij velen direct een positieve reactie op.

De Bond tegen vloeken is een stichting die in 1917 werd opgericht. De Bond tegen vloeken doet het werk vanuit de overtuiging dat Gods Naam heilig is. Alle vormen van respectvol taalgebruik bevorderen we met de verschillende activiteiten die we ontplooien. De Bond tegen vloeken wil Nederland mooier maken wat betreft taalgebruik.

Bron: Bond tegen vloeken / Website