Voor een christelijk geluid in Europa

0
217
‘Voor een christelijk geluid in Europa´. Daar gaat de ECPM voor, de politieke beweging European Christian Political Movement waar ook ChristenUnie en SGP bij zijn aangesloten. Leden van de ECPM komen uit parlementen (regionale, nationale en Europese) van meer dan tien Europese landen. Politiek bedrijven met een open Bijbel, dat is de gezamenlijke drijfveer.

Europese politieke beweging ECPM begint campagne Europese verkiezingen

De ECPM startte vandaag in Brussel haar campagne voor de EP-verkiezingen van 23-26 mei a.s. “ Wij willen dat zo veel mogelijk christelijke politici uit Europa lid worden van het Europees parlement. Nu zijn dat er 5, maar we gaan voor minimaal 7 leden”, aldus Europarlementariër Peter van Dalen, die sprak bij de start van deze campagne.
 
De slogan van ChristenUnie-SGP, ´Samenwerking Ja, Superstaat Nee´ met als ondertitel ´Voor een christelijk geluid in Europa´, geldt ook voor de ECPM. “De Europese Unie moet samenwerken op terreinen als klimaat, godsdienstvrijheid, asielbeleid en de aanpak van belastingontwijking door multinationals. Maar de Lidstaten kunnen heel veel zaken prima zelf regelen zoals bij de inrichting van het onderwijs en bij medisch-ethische zaken. Een Europees leger is onnodig, Europese belastingen evenmin”, aldus Van Dalen.
Op de campagne-bijeenkomst in Brussel waren veel politici uit heel Europa aanwezig. Onder andere uit Slowakije, Frankrijk, Duitsland en Kroatië. Ook Bert-Jan Ruissen, de nummer 1 van de SGP en nummer 2 op de gecombineerde ChristenUnie-SGP-lijst was er en maakte alvast kennis met mogelijke aanstaande collega´s.
 
Van Dalen wil zich ook na de Europese verkiezingen blijven inzetten voor godsdienstvrijheid wereldwijd. “Dat blijft helaas nodig. Zie de recente ontwikkelingen in Nigeria, maar ook de voortdurende onzekerheid over de verblijfplaats van de Pakistaanse Asia Bibi”. Hij onderstreepte zijn pleidooi door een verbrande Bijbel uit Egypte te tonen. Die had hij meegekregen uit een afgebrande kerk in Zuid-Egypte. “Ook in het Midden-Oosten blijven we opkomen voor de vrijheid van godsdienst.”

Bron: ChristenUnie (Europarlement)