New Wine kan door giften online programma bieden

0
260

Verrast was de organisatie van de New Wine Zomerconferentie dat zij door de binnen gekomen giften de aanloopkosten voor de vanwege corona afgelaste conferentie van deze zomer ruimschoots konden dekken. Er waren 75.000 euro besteed aan de voorbereiding, maar de organisatoren kregen 92.000 euro aan giften binnen. Door de gulle gevers is het mogelijk een online programma aan te bieden.

New Wine hoopt begin juli op de website zomerconferentie.new-wine.nl/online materiaal aan te bieden. Kolossenzen 1:15-20 vormt de basis voor het materiaal. “Met deze tekst willen we duidelijk maken dat Jezus niet alleen stierf voor jou en mij, maar voor de hele schepping, voor alles wat kruipt, vliegt of zwemt. Hij stierf voor de redding en het herstel van Gods schepping”, aldus de initiatiefnemers. Dit sluit aan bij het gekozen thema, namelijk: ‘Heel het leven!’

Kern van het online programma zijn vijf video’s met toespraken. Dave Bookless, directeur Theologie bij A Rocha International, zorgt bijvoorbeeld voor een video. New Wine biedt ook verwerkingsmateriaal voor thuis, voor zowel volwassenen, tieners en kinderen. Er komt ook materiaal waarmee kerken invulling aan het thema kunnen geven. De musici die bij New Wine betrokken zijn, laten zich horen in workshipvideo’s.

De zomerconferentie trok in voorgaande jaren zo’n 7.000 bezoekers en duurde een week. Het grootste deel van de binnengekomen giften is afkomstig van mensen die het al betaalde inschrijfgeld gedoneerd hebben.

Bron: New Wine