Nieuw seizoen ‘Adieu God?’ met Jan Terlouw, Jeangu Macrooy, Arnon Grunberg en Sylvana Simons

0
252

Maandag 1 maart gaat het zestiende seizoen van ‘Adieu God?’ van start met als eerste gast Jan Terlouw. Presentator Tijs van den Brink gaat met de schrijver, oud-politicus en domineeszoon in gesprek over zijn twijfels en uiteindelijke afscheid van het geloof. Andere gasten dit seizoen zijn onder anderen schrijver Arnon Grunberg, politica Sylvana Simons en deejay Igmar Felicia.

De vader van schrijver en voormalig D66-leider Jan Terlouw (89) was dominee. In zijn jeugd maakte hij kennis met de ‘ongelooflijk mooie’ verhalen uit het Oude Testament en voerde hij thuis diepzinnige gesprekken over goed en kwaad. Maar rond zijn negende begon Jan kritische vragen te stellen over het geloof, zo vertelt hij aan Tijs van den Brink in ‘Adieu God?’. Want hij zag allerlei ongerijmdheden, zowel in de Bijbel, als in de wereld om hem heen.

Met zijn vader praatte hij openlijk over die twijfels, zonder dat dit tot ruzies leidde. Daardoor kreeg Terlouw geen afkeer van het geloof, maar hij nam er wel afscheid van. Sindsdien noemt hij zichzelf agnost. Maar dat niet weten of  God bestaat heeft volgens hem juist wel iets moois.

Ook dit voorjaar weer rijdt Tijs van den Brink met het kenmerkende Jezusbeeld door Nederland om met diverse gasten in gesprek te gaan over geloof.  Naast Jan Terlouw zijn de komende weken te gast:  Igmar Felicia,  Iris Hond,  Evert ten Napel, Susan Smit,  Jeangu Macrooy, Arnon Grunberg en Sylvana Simons.

  • Vanaf maandag 1 maart om 23.30 uur bij de EO op NPO 2

Bron: Evangelische Omroep