Paul Baloche – Your mercy

0
93

Pauls nieuwste CD is pure en eenvoudige worship in Alternative Rockstijl. De opnamen hebben plaatsgevonden in Brooklyn, New York City, met gemeenteleden van een nieuwe gemeente waar hij en zijn vrouw sinds kort dienen.

Na 26 jaar gediend te hebben in dezelfde kerk in Texas zijn ze onlangs verhuisd naar het noordoosten van de Verenigde Staten. Op deze CD staan 12 nieuwe aanbiddingsliederen in hun meest oorspronkelijk vorm. Zonder al te veel overdubs en geen digitale instrumenten of synthesizers. Naast allerlei soorten gitaren, bassen en drums is gebruikt gemaakt van klassieke instrumenten, zoals violen, cello’s, piano en zelfs een mandoline. De drummer is erg goed. Bij twee nummers word Paul bijgestaan door gastzangers.

De CD opent met het lied ‘It is good’ geïnspireerd op Psalm 92 bedoeld voor Sjabbat. In Soulstijl wordt gezongen dat het goed is om God met muziek te prijzen. Het nummer ‘Once for all – Eens voor allen’ is waarschijnlijk het beste nummer van de CD. In dit Rocknummer wordt stil gestaan bij de kruisiging van de Here Jezus en dat zet Pasen weer centraal. ‘Found in You’ is een goed Rocknummer met een hoog tempo. Een echte meezinger. In de Here Jezus wordt alles gevonden. In Bleugrass stijl opent het lied ‘I will worship You’, maar het ontwikkeld zich als Rocknummer. Dit is een echt mooi aanbiddingslied en ook een van de langste op deze CD. De titelsong ‘Your mercy’ is in Countrystijl. Het gaat over Gods genade die mensen overtuigt om tot berouw te komen. Het is heel passend gezongen. Het Rocknummer ‘Songs of the people’ gaat erop in hoe mensen gelovig zijn geworden en hoe Gods gemeente is samengesteld. In het rustige, frisse en lange Rocknummer ‘We come to you Jesus’ wordt ingegaan op de relatie met de Here Jezus. Het aanbiddingslied ‘God evermore’ noemt enkele van Zijn Eigenschappen en wat Hij doet. ‘Turn your eyes upon Jesus (We turn)’ roept op de ogen te richten op de Here Jezus. Het nummer ‘To the cross I come’ is het eerste lied dat Paul samen zingt met gasten, namelijk met Jennifer Holm en All Sons & Daughters. ‘More then I deserve’ drukt uit dat Heer veel meer geeft dan wij verdienen. Niet alleen in het hier en nu, maar ook in het einde der dagen. Paul zingt samen met Madison Cunningham het prachtige en rustige nummer ‘Peace on earth’ ter afsluiting van deze CD. Het is een gebed om vrede en welbehagen op aarde. God geeft dat ons ook.

Evaluatie
Dit is een opmerkelijk mooie, heldere en inspirerende CD. In het bijgevoegde informatieboekje staan de liedteksten en enkele foto’s gemaakt tijdens de opnames. Weinig op aan te merken. Een aanrader.

Integrity Music
distributie: Evocata, 2016
c.60 min
€ 17,99
ISBN: 000768679029