Stevige kost, Werkboek voor Bijbelstudie

0
180

In “Stevige kost, Werkboek voor Bijbelstudie” staan tien inleidingen met verwerkingsvragen over diverse thema’s die spelen in de kerk. Hiermee wil Noordermeer handvatten geven om het denken aan te scherpen en het gesprek aan te gaan.

Klik hier om het interview met Esther Noordermeer te lezen in Uitdaging!

Esther Noordermeer is vooral bekend van haar eerder verschenen boek “De hemelse voedselbank”. Daarnaast heeft ze het boek “Vrij van de wet?” geschreven. Daarnaast geeft ze lezingen over onderwerpen n.a.v. haar boeken. Naast het schrijven en spreken runt ze met haar man een melkveehouderij.

Mijn eerste reactie, toen ik haar derde boekje “Stevige kost” in handen kreeg, was: wat een dun boekje voor deze stevige onderwerpen. In “Stevige kost” behandelt Noordermeer namelijk onderwerpen als echtscheiding, Grieks tegenover Hebreeuws denken, wel of geen opname en het millennium. Flinke onderwerpen om even te behandelen. Maar zoals de titel al aan geeft: het is een werkboek voor bijbelstudie. Je moet geen diepgaande behandelingen per onderwerp verwachten, maar een korte aanzet om geprikkeld te worden en er verder over na te denken.

Elk hoofdstuk bevat een inleiding of meditatie op het thema. Deze meditaties zijn overigens eerst over de radio uitgezonden en ze zijn ook via haar website te beluisteren. Elke inleiding wordt vervolgens gevolgd door een aantal vragen om het thema zelf te overdenken, of in groepsverband verder door te spreken. Noordermeer wil hiermee de lezer aanzetten om dieper over bepaalde onderwerpen na te gaan nadenken. Vast voedsel in plaats van melk, zoals ze dat naar Hebreeën 5:12-14 noemt.

Ze benadrukt in het eerste hoofdstuk dat we niet alleen het standaard verhaal over “Jezus als Verlosser, bekering, doop en eeuwig leven” moeten horen. Dat is alleen maar melk en om als gelovige verder door te groeien hebben we steviger voedsel nodig, aldus Noordermeer. In dit boekje wil de schrijfster aanzetten geven om meer na te denken over onderwerpen die onder vast voedsel vallen.

Dus koop “Stevige kost” niet om diep doordachte studies over pittige thema’s te lezen. Maar wil je geprikkeld worden en tot verder nadenken worden gezet over deze thema’s (alleen of in een groepje), dan is het boekje zeker een aanrader. Wel moet je over een flink aantal slordigheden heen lezen, zoals zinnen met ontbrekende of verkeerd geplaatste woorden. “Stevige kost” leest verder
makkelijk weg en het zal voor iedereen wel een aantal eyeopeners bevatten.

Stevige kost – Werkboek voor Bijbelstudie
Drs. E. Noordermeer
120 pag.
€10,00
Sola Scriptura © 2016
ISBN 978-90-821470-1-8
Verkrijgbaar in elke christelijke boekhandel
Info: www.enoordermeer.nl