Swingende countrygospel

0
161

Wie van countrygospel houdt zal geïnteresseerd zijn naar de in mei 2017 uitgekomen CD ‘Straight into the heart’ van de Nederlandse The Country Trail Band. Hun vorige CD ‘Twee werelden, één hart’ was Nederlandstalig. Naar hun traditie is de volgende CD Engelstalig, wat deze dan ook is. Ook is een poging gedaan om swingende countrymuziek te combineren met gospel. Wat is het resultaat?

De 8 bandleden bespelen de volgende instrumenten: elektrische, steel & akoestische gitaar, viool, accordeon, orgel, drums, piano en dobro. De meeste nummers worden gezongen door Wim Pols, maar enkele door Astrid Langeland, Hans Steeds en Kees Steeds. Een Engelstalig boekje geeft de liedteksten.

Het swingende openingsnummer ‘All that I need’ gaat erover dat je niet alles krijgt wat van God gevraagd wordt, maar dat Hij een verzadigd leven geeft en Zijn beloften vervuld. In ‘God is there and reigns’ staat God centraal als Schepper. Het rustige nummer ‘Where no one stands alone’ gaat over het vooruitzicht van het hiernamaals. ‘God will lift you up’ is een swingend nummer geïnspireerd op Kolossenzen 3:12. Het rustige nummer ‘You’ve been mij vriend all along’ is waarschijnlijk een van de beste van deze CD. Het gaat over de vriendschap met God. ‘Climb this wall’ is een rustig nummer over de muur die mensen ervaren als ze voor God willen kiezen. Het snelle, opgewekte nummer ‘Unclouded day’ uit 1880 is geschreven door de prediker Josiah Alwood. Het gaat over het vooruitzicht van de hemel. Misschien het beste nummer. De rustige titelsong ‘Straight into the heart’ gaat over zending in Noord-Korea, waar de Bijbel verboden is. Het swingende nummer ‘Hang out with Jesus’ roept op om je niet te laten overrompelen door de drukte van de dagelijkse bezigheden, maar ‘stille tijd’ te houden. Het mooie nummer ‘You gave it all’ gaat over het offer van de Here Jezus. ‘Swing low sweet chariot’ is een bekende spiritual uit de 19de eeuw. Het rustige nummer ‘The eyes of a child’ gaat erover hoe een kind gelovigen erbij kan bepalen hoe God hen ziet. Het mooie, rustige nummer ‘Wounded hands’ gaat over Zijn gewonde Handen die het verbrokene opheft. ‘Story of Jonah’ is een bijzonder uitgevoerd swingende nummer. Het mooie, rustige nummer ‘Near the cross’ van Fanny Crosby benadrukt het kruis van de Here Jezus. ‘Hold on to the love we had’ gaat over het doorstaan van huwelijksproblemen. Het swingende nummer ‘If your enemy is hungry, feed him’ is geïnspireerd op Romeinen 12:20. ‘When He calls’ gaat erover dat de Heer zal komen en van aardse problemen verlossen. Het nummer ‘My friend, my lover and my wife’ is een eerbetoon aan het huwelijk. In ‘Lord, we Thank You’ spreekt The Band dank aan God uit dat ze al 32 jaar mogen bestaan.

Evaluatie
Deze CD is een mooie melange van goede countrymuziek van Nederlandse bodem. Een aanrader.

Straight into the heart
The Country Trail Band
Living Water Music, JQZ Muziekproducties, Kampen, 2017
Distr: Ecovata
c.70 min.
Prijs € 14,95
ISBN: 8716758006714