The Wonderlands Sessions

0
190

Zanger en songwriter van Switchfoot, Jon Foreman, heeft een EP’s op cd uitgebracht onder de naam The Wonderlands Sessions met daarop nummers voor elk uur van de dag. Een project dat vele jaren voorbereiding heeft gehad. Foremans heldere alternatieve rockmuziek heeft een brede orkestrale bezetting waaronder ook klassieke instrumentatie. In de muziek komt ook naar voren dat hij een gitarist is. Sommige luisteraars zullen even moeten wennen aan zijn bijzondere stem. De nummers zijn heel verschillend in muziekstijl en maken soms opmerkelijke wendingen.

Er staan zelfs countrynummers op en anderen hebben een onmiskenbare atmosfeer van de jaren ‘60 en ‘70. Dit is zeker geen mainstream gospel, maar heel bijzondere muziek. Ook de teksten zijn doordacht en gericht op belangrijke levensvragen. In de VS is deze cd- reeks met groot enthousiasme ontvangen en wordt hoog gewaardeerd. Gerecenseerd is Sunlight & Shadows, uitgebracht als dubbel-cd.

Op de cd ‘Sunlight’, die staan voor de dagperiode 11:00-16:00, staat een aantal swingende nummers. Nummers als Terminal (11:00 am) en All Of Gods Children (4:00 pm) zijn opvallend goede nummers. In deze komt naar voren dat we in Gods ogen tot niets in staat zijn. Steeds meer mensen krijgen de diagnose van een terminale ziekte en dan realiseren we dat we allemaal levende zielen zijn met een terminaal hart.

Op de CD Schadows, die staan voor de dagperiode 17:00-22:00 begint met een aantal sinistere nummers waarin de dood centraal staat. Karakteristiek voor ‘Shadows’. In het nummer ‘My Coffin (6:00 pm)’ benadrukt Foreman dat de opstanding uit de dood zal komen, maar dat we eerst sterven.

De CD eindigt echter met twee nummers waar de Here Jezus centraal staat. Alleen Hij kan ons vinden in de donkerheid. Aan het einde roept Hij ons. Kom en heb deel aan Mij!

Lower Case People Records,
WORD Entertainment,
LLC,
oktober 2015,
ISBN: 851336006101,
Prijs € 16,50.